• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
Versió per imprimirSend by email

Amb motiu del 20è aniversari de l'aprovació per part de Nacions Unides de la Convenció dels Drets dels Infants, l'Observatori dels Drets de la Infància, organisme depenent de la Secretaria d'Infància i Adolescència del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, promou un manifest titulat "Compromís vers la infància davant el 20è Aniversari de la Convenció", i fa una crida per tal que organitzacions, professionals i ciutadans/es particulars s'hi adhereixin.

L'APRODEF s'ha adherit també a aquesta declaració, que insta a diversos agents socials a assumir i reforçar una sèrie de compromisos en relació als infants i adolescents: 

 • Als pares i mares se’ls demana que exerceixin les seves responsabilitats envers els fills/es escoltant-los i tenint en compte les opinions en les qüestions que els afectin.
 • A les Administracions públiques i institucions privades se’ls insta a promoure i defensar polítiques d'infància actives i compromeses que incloguin la sensibilització de la ciutadania.
 • Als partits polítics se’ls demana que incloguin als seus programes accions concretes en favor de la infància.
 • A l’Administració de Justícia i les forces de seguretat se’ls sol•licita una major protecció jurídica i una millora en el tracte als infants i adolescents.
 • Als professionals que treballen de forma directa o indirecta amb infants i adolescents se’ls insta a coordinar-se i actuar conjuntament.
 • Als mitjans de comunicació se’ls demana un major respecte als horaris de protecció infantil i als continguts adreçats a nens/es i adolescents o relacionats amb ells/es.
 • A la societat en general se li fa una crida per tal d’augmentar la sensibilitat i el respecte vers els infants i adolescents i els seus drets.
 • I als infants i adolescents se’ls insta a reclamar el coneixement i l’exercici dels seus drets i a reconèixer la figura de l’adult com a responsable i acompanyant en les seves vides.

  Descarregar una còpia del manifest

Web de l'Observatori dels Drets de la Infància

Cap vot encara
PINF - Notícies
Enllaços

ALPIC - Xarxa de Centres de Suport Familiar de Catalunya

CRIN - Child Rights Information Network

Kids&Us - School of English - Premià de Mar


Curs sobre prevenció contra l'explotació sexual infantil


Cerca

Novetats - Novedades - News