• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 302.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/vhosts/aprodef.org/httpdocs/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
Versió per imprimirSend by email

La nostra Associació s’uneix a una campanya internacional que vol aconseguir que la Convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides compti amb un procediment que permeti els propis infants i adolescents, les organitzacions no governamentals, i qualsevol ciutadà/ana en general denunciar directament situacions de violació dels drets dels nens i nenes.

 

 

APRODEF - Unitat de Relacions Externes i Comunicació
Vilassar de Mar, 9 octubre 2009

La Convenció dels Drets dels Infants va ser aprovada per l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989, i en l’actualitat ha estat signada i/o ratificada per quasi tots els Estats del món (exceptuant els Estats Units d’Amèrica i Somàlia).

Aquest important instrument legal internacional compta amb un Comitè amb seu a Ginebra (Suïssa), format per diversos experts de diferents països, que té com a principal missió supervisar les polítiques públiques dels Estats en relació als drets dels infants i adolescents i el grau de compliment a cada país de les disposicions incloses a la Convenció. Amb aquest objectiu periòdicament cada Estat està obligat a presentar informes al Comitè informant d’aquesta qüestió; el Comitè examina la documentació enviada i interpel•la directament els representants governamentals sobre tots aquells aspectes que no veu clars; tanmateix, contrasta la informació oficial amb informes emesos per altres fonts, com organitzacions no governamentals dels propis països o agències internacionals. Finalment, emet un informe que avalua l’actuació de cada Estat i que conté una sèrie de recomanacions. Tots aquests procediments són públics i els Estats són obligats a fer-ne difusió i a prendre nota de les recomanacions del Comitè, tot i que si no les apliquen no s’ha previst cap procediment sancionador.

La Campanya, promoguda per l’organització britànica CRIN (Child Rights Information Network) i que compta ja amb el suport de 576 entitats de tot el món, vol aconseguir que la Convenció compti amb un procediment formal que permeti denunciar directament al Comitè situacions de violacions dels drets dels infants a qualsevol país del món, i que el Comitè tingui atribucions suficients per investigar els fets denunciats i obligar els Estats corresponents a esmenar-los.

A Espanya, a més de l’APRODEF, també són adherides a aquesta Campanya Justícia i Pau, Plan Espanya, la Taula per la Infància i l’Adolescència a Catalunya (TIAC), SOS Racisme País Valencià, Fundación Intervida, l’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM), Fundación Psicología y Cristianismo (FPC), ADDIA, i Save the Children.

Pàgina de la campanya al lloc web del CRIN

La vostra valoració: Cap Valoració mitja: 1 (1 vot )
PINF - Notícies
Enllaços

ALPIC - Xarxa de Centres de Suport Familiar de Catalunya

CRIN - Child Rights Information Network

Kids&Us - School of English - Premià de Mar


Curs sobre prevenció contra l'explotació sexual infantil


Cerca

Novetats - Novedades - News